STEKA OY

Sopimusvalmistuksella asiakkaan arvoketjuihin kilpailukykyä ja luotettavuutta

  • Korkea laatu

  • Toimitusvarmuus

  • Vahva tekninen osaaminen

  • Yhteistyön helppous

HISTORIA

Teuvo Suuronen perusti Terästyöpajan vuonna 1967. Timo ja Markku Suuronen jatkoivat yrityksen toimintaa 1980 -luvun alkupuolelta vuoteen 2019. Yrityksen nimi muuttui vuonna 2000  TTP-Yhtiöt Oy:ksi ja vuonna 2009 pääomasijoittajien myötä HögforsSteka Oy:ksi. Vuonna 2019 nimi yksinkertaistettiin STEKA Oy:ksi.

Janne Kolehmainen tuli yhtiön omistajaksi maaliskuussa 2019. Timo ja Markku Suuronen jatkavat yrityksen palveluksessa.

Vuosina 2006 – 2011 yritys oli pääomasijoittajien hallinnoima. Toimintaa oli neljällä paikkakunnalla: Kannonkoskella, Kokemäellä, Kouvolassa ja Lievestuoreella. Yrityksen palveluksessa oli tuolloin 260 työntekijää. Yrityksen talouden ajauduttua vaikeuksiin vuonna 2011  Suurosten perhe hankki yhtiön takaisin omistukseensa. Kaikki toiminta keskitettiin Lievestuoreelle ja yrityksen toiminta tervehdytettiin.

Yhtiön toiminta alkoi siltakaiteiden ja muiden liikennerakenteiden valmistuksella. 1980 – 90 luvuilla päätuotteina oli voimalinjarakenteet. Tänä päivänä valtaosa tuotteista menee voimalaitoksiin maailman laajuisesti. Merkittäviä tuotteita ovat myös mastot ja teollisuuden teräsrakenteet. Teollisuusmaalaamo on maamme suurimpia pintakäsittelylaitoksia.